Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás a határon

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2017. június 13. 11:30

A határvédelmi feladatokba bevont katonák szolgálatellátását tekintette meg június elején az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

1596034206

Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka Szegő László dandártábornok, a Köztársasági Elnöki Hivatal Honvédelmi Főosztály főosztályvezetőjének kíséretében érkezett Hódmezővásárhelyre, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnokságára. A tábornokokat Polyák András ezredes, az MH AIAK parancsnoka fogadta, aki  bemutatta az MH AIAK feladatrendszerét, szervezeti felépítését, illetve Csongrád megye határvédelmi feladatait.

A határszakasz légi szemrevételezése után a kelebiai Határvédelmi Bázison Imre József alezredes, az MH AIAK parancsnokhelyettese a Bács-Kiskun megyére vonatkozó feladatokat ismertette. A tájékoztatón elhangzott: a Határvédelmi Bázisokat azért alakították ki, hogy a katonák kulturált körülmények között élve, a lehető legrövidebb idő alatt elérjék szolgálati helyüket, így több idő legyen a szolgálat utáni pihenésre.

1596034206

Az előadást követően a bázis bejárásakor az MH ÖHP parancsnoka és a főosztályvezető bepillantást nyert az ott szolgáló katonák mindennapi életébe és megnézte a katonák elhelyezésére szolgáló négyfős, klimatizált lakókonténereket, a kondicionáló- és szabadidős termeket, illetve a mosó- és szárítógépekkel felszerelt helyiséget is.

1596034207

Fotó: Szabó Ottó törzszászlós és a szerző felvételei