Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnoki látogatás az ország déli részén

Szöveg: Búz Csaba hadnagy |  2018. március 13. 17:33

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, Korom Ferenc vezérőrnagy Hódmezővásárhelyen és Kelebián meglátogatta az alárendelt alakulatokban szolgálatot teljesítő katonákat.

1599183027
Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecenben megtartott értékelő és feladatszabó értekezlete után néhány nappal az alakulat hódmezővásárhelyi helyőrségét is meglátogatta az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) parancsnoka. A dandár parancsnokaként dr. Ruszin Romulusz dandártábornok ismertette a laktanyafelújítással kapcsolatos feladatok jelenlegi állapotát. A parancsnoki tájékoztatón szó esett még az idei NATO CREVAL (Combat Readiness Evalution of Land Headquarters and Units), vagyis a NATO Szövetséges Európai Főparancsnokságának alárendeltségébe tartozó, szövetségi műveletekre felajánlott és kijelölt, szárazföldi alegységek ellenőrzésére készülő 62. Lövészzászlóalj felkészülésének helyzetéről is.

1599183027
A tájékoztatót követően az MH ÖHP parancsnoka az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) harcvezető központján tájékoztatást kapott a határvédelmi feladatokba bevont honvédségi erők elmúlt 24 órában végzett feladatairól, majd megtekintette az MH AIAK törzsébe bevont katonák szolgálati helyét. A déli határszakasznál tett látogatása során Korom Ferenc vezérőrnagy a kelebiai Határvédelmi Bázis bejárásakor tájékozódott a katonák életkörülményeiről, majd megnézte az elhelyezésükre szolgáló négyfős, klimatizált lakókonténereket, a kondicionáló- és szabadidős termeket, illetve a mosó- és szárítógépekkel felszerelt helyiséget is.

Az MH ÖHP parancsnokának az ideiglenes biztonsági határzárnál tett látogatása a Cooperative Effort 2018 gyakorlat tervezett helyszínének megtekintésével zárult.

1599183027
Fotó: a szerző és Gyeginszky Andor hadnagy