Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pedagógus-továbbképzés Szolnokon

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. október 20. 20:10

A Honvédelmi Minisztérium – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – 2016 őszén is az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison tartja a „KatonaSuli” 120 órás akkreditált pedagógus-továbbképzést.

A közel kéthetes képzés első napján a programban részt vevő középfokú oktatási intézményekből, valamint a programhoz csatlakozni kívánó iskolából érkező tanárokat – dr. Koller József ezredes, az alakulat parancsnoka nevében – Nagy László János alezredes, törzsfőnök köszöntötte. „Minden alkalommal azt tapasztaljuk, hogy azok a tanulók és tanítók, akik részt vesznek a programban, örömteljes élményekkel gazdagodva térnek haza tőlünk" – mondta, hozzátéve: ehhez az eredményhez, valamint a program népszerűvé válásához elengedhetetlen a katonai alapismereteket oktatók munkája.

„Ez a tanároknak hirdetett szakmai továbbképzés, amelyet itt a szolnoki bázison évről évre megismétlünk, már többéves múltra tekint vissza" – emelte ki a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály képviseletében Hornyák Erika alezredes. A főosztály kiemelt főtisztje aláhúzta: a minisztérium számára kiemelten fontos az ifjúság honvédelemi és hazafias nevelése.

1596021696

Ennek érdekében arra törekednek, hogy a szakmai képzésre önként jelentkező pedagógusok a tanfolyam keretében elsajátíthassák a Katonai alapismeretek tantárgy oktatásához szükséges alapokat.

Az elméleti és gyakorlati felkészítés során a tanárok az általános katonai ismeretek mellett elsősegélynyújtással, a fegyverek kezelésével, lövészettel, a térkép- és tereptannal ismerkedhetnek meg, illetve módszertani segédletet, hasznos tanácsokat is kaphatnak a képzésen. Mindezek mellett a lövészetvezetői vizsga megszerzésére is lehetőséget biztosít a tárca a szolnoki tanfolyamon.

Fotó: HM TKKF