Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Prágában találkoztak a V4-ek védelmi miniszterei

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2020. június 24. 17:05

Prágában találkoztak a visegrádi országok védelmi miniszterei, ahol a június 30-án véget érő cseh V4-elnökség idején elért eredményekről, az aktuális NATO- és Európai Uniós ügyekről, valamint a koronavírus-járvány okozta hatásokról tárgyaltak a tárcák vezetői.

1596080990

Dr. Benkő Tibor, Magyarország honvédelmi minisztere a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta: „A koronavírus-járvány által okozott nehéz időszakban bebizonyosodott, hogy a visegrádi négyek mindenfajta szempontból együtt tudnak működni. Európa békéjének és biztonságának megőrzése ugyanis elsősorban az európai országok kötelessége és felelőssége – ebben a Visegrádi Csoport országainak együttműködése példát mutat."

„Láthatjuk, érezhetjük, hogy minden nemzet, minden ország katonáira számítani lehet ezekben a különleges helyzetekben. Ez is megerősíti azt, hogy a visegrádi négyek együttműködését a jövőben még szorosabbá kell fejleszteni" – jelentette ki június 24-én, szerdán Dr. Benkő Tibor, a visegrádi országok védelmi minisztereinek prágai találkozóját követő sajtótájékoztatón.

1596080991