Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Programokkal teli őszre készül az MH ÖHP

Szöveg: Draviczné Adamek Krisztina százados |  2018. szeptember 6. 16:28

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság vezetése mindig is fontosnak tartotta a honvédelem ügyét támogató szervezetekkel való kapcsolattartást, közös gondolkodást.

1599192579
Ennek jegyében tett látogatást Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH ÖHP megbízott parancsnoka a pákozdi Katonai Emlékparkban. A találkozó során dr. Görög István nyugállományú ezredessel, a park ügyvezető igazgatójával egyeztették a közelgő Honvéd Fesztivál eseményeihez kapcsolódó katonai közreműködés elképzeléseit, rendezvényeit. Ezek közül kiemelkedik az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csatára emlékező programok és a szárazföldi haderőnem napja.

A délután folyamán az MH ÖHP megbízott parancsnoka Szentes László nyugállományú ezredest, a Honvéd Szondi György Sportegyesület elnökét fogadta Székesfehérváron. A találkozón Mihócza vezérőrnagy további támogatásáról biztosította a szervezet vezetőjét, továbbá egyeztették az év hátralévő részének közös programjait, feladatait is. Ezek közül kiemelkedő jelentőségűek az október 5-6-ra tervezett, 170 kilométeres kaszárnyafutás és a szintén 170 kilométeres távra tervezett kerékpártúra is. E rendezvények a 170 éves Magyar Honvédség előtt tisztelegnek.

1599192579
Fotó: KEMPP, Révész Csaba