Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Racionális szervezet, kimagasló szakmai tudás

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2013. január 23. 7:46

Január 22-én tartotta Budapesten első állománygyűlését a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. A társaság idén január 1-jével jött létre a Honvédelmi Minisztérium két, korábban külön működő nonprofit gazdasági társaságából, a HM Zrínyi Kft.-ből és a HM Térképészeti Kft.-ből.

Az állománygyűlést a társaság Szilágyi Erzsébet fasoron található objektumában tartották, ahol ismertették a munkatársakkal a cégösszevonással járó változásokat, a két elődszervezet tevékenységének lényegét, illetve az integrált szervezet előtt álló legfőbb 2013-as kihívásokat.

1595948133

Dr. Bozsonyi Károly, a kft. ügyvezetője kiemelte: a szervezeti jellegű változások véget értek, a működés feltételei biztosítottak. A személyi állomány vonatkozásában mind a kimagasló szakmai színvonal, mind a megfelelő, megoldás-orientált szemlélet adott a magas színvonalú munkához. Ezekre nagy szükség is lesz a jövőben, hiszen a kedvezőtlen világgazdasági helyzet következtében nehéz körülmények között, kiszámíthatatlan környezetben kell elvégezni egyre több feladatot, méghozzá a fenntartó által megszokott és elvárt színvonalon.

„Szinte naptári pontossággal egyéves folyamat ért véget, hiszen tavaly január végén érkezett meg a honvédelmi minisztertől a két nonprofit kft. összevonását, a térképészeti tevékenységek integrációját elrendelő utasítás" – idézte fel az állománygyűlést követően kérdésünkre a cégösszevonás lépéseit Bozsonyi Károly. „Két, egyenként tizenkét éves múlttal rendelkező nonprofit kft.-t integráltunk némi kapacitáscsökkentés mellett, racionalizálva a működést, megszüntetve a párhuzamosságokat. Így egy karcsúbb szervezet jött létre, de a két társaság által korábban elvégzett tevékenységek megmaradtak az integrált cég feladatrendszerében. Ezeket egyre hatékonyabban, egyre racionalizáltabb gazdálkodás mellett kell végrehajtani."

1595948133

Az újonnan létrejött cégen belül működő mindkét ágazat részt vesz a tárca és a Magyar Honvédség napi feladat-végrehajtásában. A térképészeti ágazat bizonyos feladatai a törvény erejénél fogva állami feladatok, de a katonai térképészeti állomány, az ide tartozó szakemberek végzik el őket. Ugyanígy a kommunikációs ágazatnak is számos, a napi működésen túlmutató elvárásnak kell eleget tennie: a minisztérium kommunikációs céljainak megvalósításában való közreműködés mellett ilyen például a KatonaSuli-program támogatása tankönyvekkel, különféle eszközökkel.

Bozsonyi Károly hozzátette: a 2013-as év egyik kiemelt feladata lesz az augusztusi kecskeméti repülőnap és haditechnikai bemutató előkészítése, illetve lebonyolítása, amelyben a kft. is számos módon működik közre.

1595948133

Fotó: Galovtsik Gábor