Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ragyogó környezet és bajtársias szellem

Szöveg: Takács Vivien |  2017. február 16. 11:38

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Magyar Honvédség budapesti nyugállományúak bálját a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban, február 14-én, kedden.

1596027674

A bált Nagy Gyula nyugállományú ezredes, a Budapesti Nyugállományúak Klubjának elnöke nyitotta meg. „Országos viszonylatban ez a legnagyobb nyugdíjasklub, ami a szociális gondoskodás körébe tartozó embereket karolja fel és különböző segítséget nyújt számukra" – hangsúlyozta.

Dr. Papp Ferenc ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatokat Koordináló Főosztály megbízott főosztályvezetője felolvasta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárának köszöntőlevelét. „Példaértékű az a szolgálat, amelyet az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja a Budapesten és vonzáskörzetében élő honvédségi nyugállományúak, nyugdíjasok és családtagjaik közösségének erősítése, és a nehéz helyzetbe került társaik megsegítése érdekében tesz" – állt a levélben.

1596027674

„Önök közel két évtizede egy nagyon fontos tradíciót tartanak életben, nem mást, mint a tiszti bálok hagyományát" – mondta köszöntőjében Papp Ferenc ezredes, aki szót ejtett a bálozás múltjáról is. „1861-ben, a Károly-kaszárnyában létrejött Budapest, és ezzel Magyarország első katonatiszti kaszinója, a mostani Központi Városházán." A megbízott főosztályvezető kihangsúlyozta, hogy két dolog örök értékként fennmarad a nyugdíjas katonabálok esetében is: az egyik a ragyogó környezet, a másik az igazi bajtársias szellem.

Az ezredes beszéde végén külön köszöntötte az ötvenhat éves klub még élő egyik alapító tagját, Tamás István tartalékos mérnök őrnagyot, aki júniusban tölti be kilencvenedik életévét.

1596027674

A báli megnyitót követően a Görbetükör Színház színvonalas műsorával folytatódott a mulatság. Az est folyamán kvízjátékra is sor került, aminek a teljes bevételét az akaratukon kívül nehéz helyzetbe került, rászoruló bajtársak és katonaözvegyek támogatására fordítják a szervezők.

Fotó: Rácz Tünde

Címkékkultúra