Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rajparancsnoki tanfolyam újratöltve

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2014. november 27. 20:20

Immár második alkalommal rendezték meg az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt alakulatai számára a kéthetes rajparancsnoki tanfolyamot a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképző Bázison.

1595983517

„A felkészítés − építve a tavalyi tapasztalatokra − a harcszabályzat feldolgozásán kívül már a rajok fizikai felkészülésének kérdését és módszerét is érinti" − mondta el Pogácsás Krisztián százados, tanfolyamparancsnok. „Az elmúlt héten a résztvevők a reggeli módszertani jellegű − a kiképzők által vezetett  − sportfoglalkozáson ismerkedtek meg a Bocskai-dandárnál már bevált mozgásmódokkal, a crossfittel, a funkcionális testneveléssel. Emellett különböző futóedzéseken is részt vettek, amelyek segítségével növelhették saját maguk, illetve beosztottaik állóképességét és harckészségét" − tette hozzá.

1595983517

A reggeli testnevelés után a nap az elméleti foglalkozásokkal folytatódott, amelyeken a támadást, a védelmet, a menetet, a menetbiztosítást, valamint a nyugvás és nyugvásbiztosítás témakörei mellett a bázisvonalas belövés módszertanát is elsajátították.

1595983517


Fotó: Pogácsás Krisztián százados
Címkéktanfolyam