Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Raktárosi továbbképzés gyakorlati feladatokkal

Szöveg: Tomena Gábor őrnagy |  2015. április 5. 20:20

Az MH Anyagellátó Raktárbázis idén is több alkalommal szervez különböző szakterületen központi logisztikai szakkiképzést a Magyar Honvédség alakulatainál szolgálatot teljesítő raktárvezetőknek és raktárosoknak.

1595990753

Az MH Anyagellátó Raktárbázis Bázisparancsnokság Lehel úti objektumában a napokban élelmezési raktárvezetők és raktárosok vettek részt négynapos szakkiképzésen.

A kiképzés részeként tábori élelmezési ellátópont kiépítése volt a gyakorlati feladat.  A Magyar Honvédség élelmezési szolgálata gyakorlatokon, katasztrófaelhárítási feladatok közben és háborúban mozgó, illetve állandó ellátópontokat használ és telepít. Ezek feladatai közé tartozik az élelmiszerek beszerzése, átvétele, tárolása és a nyersanyagok feldolgozása, a honvédek meleg, illetve hideg élelemmel történő ellátása.

A 2013. júniusi árvíz idején például az MH Anyagellátó Raktárbázis jogelőd
szervezete, az MH Logisztikai Ellátó Központ Inkurrencia Raktárbázis kalocsai, Miskei úti objektumába egy előkészítő törzs érkezett 114 fővel
a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred állományából, hogy
kiépítsék a tábori ellátópontot, ahol az árvízvédelmi feladatokba
bevont nagy létszámú erők étkeztetését látták el a Duna déli szakaszán,
Kulcs községtől az országhatárig.

1595990753

Ferenczi Attila alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis élelmezési szakterületének osztályvezetője kiemelte az élelmezési ellátópontok fontosságát: „A Magyar Honvédségben az anyagi ellátás kiemelten fontos ága az élelmezés. Kitelepülések alkalmával − például árvízkor, katasztrófahelyzetben vagy gyakorlaton − az állomány ellátása prioritást élvez" 

− mondta.

A szakkiképzésen részt vevők az utolsó napon elméleti és gyakorlati vizsgán adtak számot megszerzett tudásukról. 

1595990753

Fotók: a szerző felvételei