Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendészek és katonasulisok közös bemutatója

Szöveg: F. M. |  2015. május 25. 7:56

A Bocskai István Általános Iskola felkérésére, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár KatonaSuli-részlege és a Maléter Pál Rendészzászlóalj Speciális Rendészeti Csoportja együttesen hajtott végre fegyverzettechnikai bemutatót az intézményben.

1595994351

A Bocskai-nap keretében tartott rendezvényre folyamatosan érkeztek a diákok. Reggel az első órán a legkisebbek, az elsősök, majd egyre idősebb korosztályok kerültek sorra. A sort a nyolcadikosok zárták, így mind komolyabb és komolyabb kérdéseket kellett megválaszolni a jelen lévő katonáknak.

1595994352

A fegyverzeti eszközökön túl lehetőség nyílt megismerkedni a rendfokozatokkal, katonai térképekkel, a tájolóval, illetve sapkapróba is színesítette a napot.
A legnagyobb lelkesedést a repeszálló mellényben és sisakban guggolók és fekvőtámaszt végzők kapták. A gyakorlatokat mindenki együtt számolta, majd nagy tapssal jutalmazták a teljesítményt.

1595994352

Egy-egy osztályfőnök is vállalta a megmérettetést, őket a diákok hangos kiabálással biztatták. A legügyesebbek a Magyar Honvéd és a Haditechnika folyóirat számaiból vihettek haza egy-egy példányt.

1595994352

A Maléter Pál Rendészzászlóalj részéről Takács László zászlós, Nyíri-Bacsa Emőke főtörzsőrmester, Kecskés Gábor őrvezető, a KatonaSuli-részlegből Faludi Miklós főtörzsőrmester és Pócza Gergely őrmester vettek részt a közös munkában.

1595994352

Fotók: a szerző felvételei