Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó éjszaka

Szöveg: Czakó Ágnes |  2016. április 21. 13:17

A „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” felhíváshoz csatlakozva április 15-én a szentesi MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is részt vett az este hattól tíz óráig tartó Szakmák Éjszakája elnevezésű rendezvényen.

1596012101

Országszerte több mint 300 helyszínen, 700 cég részvételével rendezték meg a szakmák éjszakáját. A rendezvényekre elsősorban a pályaválasztás előtt álló, 7. és 8. osztályos diákokat várták, de a programok a középiskolások és felnőttek számára is izgalmas élményeket nyújtottak.

1596012102

A Szegedi Szakképzési Centrum kezdeményezéséből országossá vált rendezvényhez a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum szentesi tagintézménye, a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola is csatlakozott. Az iskola B épületében az MH. 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred is bemutatkozott, híradó -, búvár-, és önvédelmi bemutatókkal várták az érdeklődőket. A diákok, szüleik és kísérőik az est folyamán „első kézből" kaptak tájékoztatást a laktanyán belüli élet- és szolgálati körülményekről, a hivatásos és a szerződéses katonai pályára történő jelentkezés feltételeiről. Természetesen lehetőség volt fegyverek össze- és szétszerelésére, a búvárruha felpróbálására és a híradóeszközök kipróbálására is.

1596012102

A rendezvényre ellátogatott Antal László ezredes, a műszaki ezred parancsnoka is. Az éjszakába nyúló program ismételten bizonyította, hogy a katonai szakmák mennyire népszerűek a gyerekek és a középiskolás fiatalok körében. Ugyanakkor az apukák és a nagypapák is szívesen vették kézbe a fegyvereket, nosztalgiázva elevenítették fel a sorkatonaként átélt laktanyai élményeiket.

1596012102

Fotó: a szerző felvételei