Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó osztálykirándulás

Szöveg: Petrovics Renáta |  2012. október 10. 7:30

A pályaválasztás a fiatalok életének talán egyik legnehezebb döntése. Előbb az általános majd a középiskola végéhez közeledve kell dönteni a diákoknak, hogy milyen pályán szeretnének tovább haladni. A honvédség mint lehetséges jövőbeli munkahely sok diák gondolatában megfordul. Hiszen melyik gyerek ne vágyott volna arra, hogy egyszer kipróbálhasson egy harcjárművet…?

1595942800

A Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 12. D rendvédelmi osztálya a döntést nem bízta a véletlenre. Ahhoz, hogy első kézből szerezzenek információt a katonaéletről, látogatást tettek Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál.

Az osztály tanulóinak közelharc- és kézitusa-bemutatót tartottak a lövészzászlóalj katonái, majd statikus technikai és fegyverbemutatón ismerkedhettek a diákok a honvédség fegyverzetével, technikai eszközeivel és felszerelésével. A rendhagyó osztálykirándulás a csapattörténeti emlékhely megtekintésével zárult.

A diákok számára a pályaválasztás természetesen így sem lesz könnyű, de a tatai látogatással talán egy kis segítséget kaptak.

1595942800

Fotók: A szerző felvételei