Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendkívüli ezredsorakozó

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2015. október 18. 7:07

Kovács Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka – rendkívüli ezredsorakozón – elismerésben részesítette a NATO CAPEVAL ellenőrzésen „FELADATKÉPES” szövetségi minősítést szerzett katonákat.

1596002510

Az október 5–9. között levezetett és a fegyvernem történetében első alkalommal „MISSION CAPABLE" minősítéssel zárult NATO CAPEVAL ellenőrzés végrehajtása során tanúsított kiemelkedő helytállásáért az ezred parancsnoka emléklapot adományozott az 5/62/1. Mistral légvédelmi rakétaszakasz állományából Nagy Bence főhadnagynak, Hauke Péter hadnagynak, Hercz Antal törzszászlósnak, Kisutcányi Zoltán zászlósnak, Mravik Kornél főtörzsőrmesternek, Bialkó Norbert főtörzsőrmesternek és Csatári Szabolcs szakaszvezetőnek.

1596002510

A NATO ellenőrzés előkészítése és támogatása során tanúsított kiemelkedő helytállásáért emléklapot vehetett át Nagy Sándor százados, Marót Ádám százados és Kocsis Gergely őrmester.
Áldozatos támogatói munkájáért az ezredparancsnok külön köszönetét fejezte ki Könczöl Ferenc alezredesnek, Matyi Tibor alezredesnek, Halász Csaba őrnagynak és Nyáradiné Antal Szilvia zászlósnak.

1596002510

A Mistral légvédelmi rakétaszakasz teljes állománya a jövőben megkülönböztető jelzést is viselhet büszkén a ruházatán. A sikeres CAPEVAL ellenőrzés emlékeként a szakasz valamennyi katonája a részükre készült MISSION CAPABLE karjelzést kapott, amit Kovács Ferenc ezredes és Könczöl Ferenc alezredes, parancsnokhelyettes adott át a végrehajtóknak.

1596002510

Fotó: a szerző felvételei