Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendőrök látogatták meg a Katonai Közlekedési Központot

Szöveg: Gajda Fanni Anna | Fotó: MH KKK |  2020. július 20. 6:35

Tanári csapatgyakorlaton vesznek részt a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium oktatói. Tanfolyamuk első napját az MH Katonai Közlekedési Központnál (MH KKK) kezdték meg, ahol betekintést nyertek az alakulat mindennapi életébe, munkájába, a szolgálati feladatokba, valamint a szállítások szervezésébe és végrehajtásába.

1596082505

A tanároknak egy hét időintervallumban tanári csapatgyakorlatot (tanulmányutat) kell teljesíteniük valamely rendvédelmi szervnél; elsősorban a megyei rendőrfőkapitányságok végrehajtó szerveinél, vagy más rendészeti szakgimnáziumoknál.

Első útjuk mégis az MH KKK Irinyi János laktanyában található Szállító és Szállítmánykísérő Részlegéhez vezetett. A 10 fő oktató helyszíni látogatásának oka az volt, hogy közvetlen információkat kapjanak a katonai közlekedés sajátosságairól, mivel mindennapi munkájuk során több helyen találkoznak katonai mozgásokkal és azokhoz kapcsolódó feladatokkal.

1596082504

Céljuk volt, hogy az MH KKK napi feladataival összefüggésben bővítsék ismereteiket a katonai eszközök szállításáról, konvojok mozgásáról és azok kíséréséről, nem titkolva azon szándékukat, hogy oktatási tevékenységük eredményeként mind a rendőrök, mind a katonák sikeresebben tudják segíteni egymás munkáját.

A részleg vezetője, Hajnal Péter őrnagy tantermi előadásait követően bemutatta a részleg laktanyában található járműveit. Elmondta, hogy az alakulat máskor is szívesen várja a rendvédelmi szervek oktatóit, hogy a szervezetek együttműködése ezáltal válhasson még hatékonyabbá.

1596082505