Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülés a tudomány szemszögéből

Szöveg: Galambos Sándor |  2016. április 17. 10:04

Repüléstudományi konferenciát szervezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézete. Az űrhajózás világnapjához kapcsolódó tanácskozás első felében előadások hangzottak el, délután pedig a résztvevők öt szekcióban beszélték meg az aktuális kérdéseket.

1596012031

Mintegy száz, a repülés területén dolgozó szakember és a témával foglalkozó kutató részvételével tartották meg április 14-én az idei, tizenkilencedik repüléstudományi konferenciát Szolnokon. A tanácskozást dr. Palik Mátyás alezredes, egyetemi docens, a NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Katonai Repülő Intézet megbízott igazgatója nyitotta meg.

A konferencia résztvevői a plenáris ülésen öt előadást hallgattak meg, délután pedig harminc témát dolgoztak fel. Dr. Szilvássy László alezredes, egyetemi docens, a konferencia egyik szervezője elmondta: a rendezvényen a kutatók megismerhették egymás eredményeit és megvitathatták az egyes szakterületek közti lehetséges kapcsolódási pontokat, amelyek a kutatás egy későbbi fázisában az együttműködés alapjául szolgálhatnak. A repüléshez kapcsolódó szakterületeken dolgozók pedig lehetőséget kaptak aktuális munkáik bemutatására, problémáik és felvetéseik megvitatására.

1596012031

A Magyarországon egyedülálló szakmai konferencián részt vett többek közt dr. Pogácsás Imre dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke, dr. Josef Takács ezredes, a Szlovák Köztársaság nagykövetségének véderőattaséja, Maxim Vorobjev ezredes, az Orosz Föderáció nagykövetségének katonai és légügyi attaséja, Ivan Brednev ezredes, az Orosz Föderáció nagykövetsége katonai és légügyi attaséjának I. helyettese, Bali Tamás alezredes, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnokhelyettese, dr. Király László nyugállományú ezredes, a Magyar Hadtudományi Társaság alelnöke és Harangozó Tamás, a Magyar Repüléstörténeti Társaság elnöke.

1596012031

Fotó: a szerző felvételei

Címkéklégierő