Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülős tábor Börgöndön

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. augusztus 4. 19:57

Testközelből ismerkednek meg a repüléssel fiatalok a Börgöndön rendezett honvédelmi sporttáborban, augusztus első hetében. A Honvédelmi Sportszövetség, valamint az Albatrosz Repülőegyesület közös szervezésű táborát augusztus 4-én meglátogatta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

1596618657

A sajtótájékoztatón Simicskó István kiemelte: a szövetség igyekszik segíteni abban, hogy a fiatalok bármilyen, a honvédelemhez köthető tevékenységet folytassanak és olyan képességeket szerezzenek, amelyekkel meg tudják védeni hazánkat. Mint mondta: ez a tábor kiváló alkalom arra, hogy a fiatalok egy héten keresztül megismerkedjenek a repülés szépségeivel.

„Örülök annak, hogy az elindult honvéd kadét képzés tovább folytatódik; ez egyébként a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program fontos része is. Igen lényeges, hogy a fiatalok fel legyenek készítve a haza védelmére, amihez néha olyan különleges képességek is szükségeltetnek, mint például a repülés" – hangsúlyozta Simicskó István, aki Kossuth Lajost idézve leszögezte: a haza védelme mindennapos szolgálat.

1596618658

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kiemelte: a kormány célja, hogy a Magyar Honvédség a régió meghatározó haderejévé váljon, képes legyen minden körülmények között szavatolni hazánk és polgárai biztonságát, valamint teljesíteni tudja a szövetségi kötelezettségeiből adódó feladatait is. Hozzátette, az is nagyon fontos, hogy akit a tudás, az akarat és a hazaszeretet vezényel, a lehető legjobb körülmények között végezhesse az egyik legszebb hivatást, szolgálhassa katonaként a hazát.

A sajtótájékoztató előtt Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tartott légi bemutatót – ennek kapcsán a fiatalok azt találgatták, vajon mennyit kell gyakorolni ahhoz, hogy valakinek egyáltalán legyen bátorsága végrehajtani a lélegzetelállító manővereket…

GALÉRIA