Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbanótestet találtak a Dunában a tűzszerészek

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 3. 15:11

Többórás kutatás után megtaláltak egy robbanótestet a tűzszerészek a Dunában – tudtuk meg az MH 1. Honvéd Hadihajós és Tűzszerész Ezred kommunikációs tisztjétől.

1599189844
Markovics Zita főhadnagy érdeklődésünkre elmondta: a robbanótest beazonosítását július 5-én, a kora reggeli órákban kezdik meg, ennek függvényében döntenek majd a kiemelés módjáról. Ehhez természetesen az szükséges, hogy a rendvédelmi és önkormányzati szervezetekkel közösen hozzanak döntést. Az állampolgárokat a szükséges korlátozásokról időben tájékoztatni fogják majd.

1599189844
Mint korábban beszámoltunk róla, a robbanótestről korábban egy balesetnél segédkező civil búvárcsoport tagjai tettek bejelentést a rendőrségen. Mintegy harminc tűzszerész a koordináták alapján, egy aknamentesítő hajóról kezdte el keresni a tárgyat kedd reggel. A kutatást nehezítette, hogy az érintett szakaszon a Duna mélysége az átlagos kétszerese, sodrása erős, a látótávolság pedig gyakorlatilag a nullával egyenlő, vagyis a búvárok csak tapintással képesek tájékozódni.

1599189845
Fotó: Tischler Zoltán