Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rombológránátot találtak a múzeum udvarán

Szöveg: Szűcs László |  2016. január 20. 9:36

A második héten, azaz január 11-17. között 17 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül három esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Ember Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2016-ban eddig összesen 27 bejelentést kaptak.

Január 11-én a Fejér megyei Aba településre vonultak ki a tűzszerészek, mivel földmunkák közben két darab, szovjet gyártmányú, 82 milliméteres aknavetőgránátot találtak. A második világháborúból visszamaradt robbanószerkezeteket a Bukta Balázs százados vezette járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Január 12-én a főváros XIV. kerületében akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Szépművészeti Múzeum zárt udvarán egy 152 milliméteres rombológránát, valamit két kilogrammnyi lőpor került elő. A „leleteket" a Zsolnay Gábor százados vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Címkéktűzszerész