Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segítség a hideg napokban

Szöveg: honvedelem.hu / taborilelkesz.hu |  2013. december 1. 7:06

Megérkezett a hideg, ami különösen azokat állítja kényszerhelyzet elé, akik az utcán kénytelenek élni. A karácsonyi történetben olvassuk, hogy a Betlehembe érkező Józsefnek és a szülni készülő Máriának szembe kellett nézniük azzal, hogy „nem volt számukra hely”.

http://www.taborilelkesz.hu/rovatok/hirek/segitseg-a-hideg-napokban/?or=.%24Article-%3EgetBasePath%28%29
Még az ősszel érkezett egy kérés a Honvéd és Társadalmi Baráti Kör egyik nyugállományú zászlós tagjától, aki a debreceni „Reménysugár" – a Nagytemplomi Gyülekezet hajléktalanokat ellátó nappali melegedőjének – önkéntes munkatársa, hogy még a hideg, a krízisidőszak előtt gyűjtsünk meleg ruhákat azok számára, akik ezekben a zord, téli napokban is kénytelenek idejük nagy részét az utcán tölteni.

1595963733

Segítség a hideg napokban

A gyűjtést a debreceni dandár Humánszolgáltató Irodája és Sajtos Szilárd százados, debreceni református tábori lelkész is elkezdték. A tábori lelkészen keresztül a Történelmi Vitézi Rend juttatott el több zsáknyi meleg ruhát a hajléktalanok számára, amit napokban adtunk át a „Reménysugár" munkatársainak. Ugyanígy a Humánszolgáltató Iroda által, a dandár állományától összegyűjtött ruházatot is a közelmúltban adták át a hajléktalanokat támogató szervezetnek.

A Történelmi Vitézi Rend több doboznyi könyvet is gyűjtött, melyeket Sajtos Szilárd Búzás Dénes, debreceni református lelkipásztor segítségével a Debrecen-Bánki Református Egyházközség nappali foglalkoztatójának most kialakított kis könyvtárának juttatott el, hogy a Debrecen környéki tanyavilág emberei is olvasmányokhoz jussanak.