Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres, eredményes évet zárt a BEOSZ

Szöveg: Sztanó Zsuzsanna nyugállományú őrnagy |  2019. április 26. 15:19

Április 24-én tartotta éves küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége. A rendezvényen meghívottként jelen voltak a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnokságának képviselői, továbbá az együttműködő civil szervezetetek vezetői, illetve képviselői.

1599201742
A Himnusz elhangzása után Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke nyitotta meg a küldöttgyűlést, köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Vilner Péter nyugállományú ezredesnek, alelnöknek. Rövid kegyeleti megemlékezés után a küldöttek meghallgatták és megvitatták a szövetség elnökségének 2018. évi beszámolóját, a 2018. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a Felügyelő Bizottság és a Tanácsadó Testület beszámolóját. A 2019. évre szóló munka- és rendezvénytervet, illetve a 2019. évi pénzügyi tervet is áttekintették.

1599201743
A szövetség elnöke kitért arra, hogy Honvédelmi Minisztérium által nyújtott kiemelt összegű anyagi támogatás, – amely a Szövetség által kiírt két pályázat útján volt elérhető – a tagszervezetek számára is nagyobb lehetőségeket kínál a programok és a fejlesztések terén, de a támogatások felhasználása komoly felelősséget is jelent. Hangsúlyozta azt is, hogy a minisztérium irányából tapasztalható figyelem annak a komoly munkának köszönhető, amely a tagszervezeteknél zajlik.

1599201743
A tervek elfogadását követően két új szervezet, a „Szegzárd" Veterán Vegyészek Baráti Társasága és a Nagykanizsai Nyugdíjas Klub felvételéről döntöttek a küldöttek. Az idei év pályázatainak helyzetéről és az első időszakban szerzett tapasztalatokról Vilner Péter adott tájékoztatást, majd elismerések átadása következett.

1599201743
Fotó: Kiséri Nagy Ferenc és Hugyecz György