Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyógyultan térnek haza a sebesült ukrán katonák a Honvédkórházból

Szöveg: Révész Béla |  2019. április 26. 17:30

Kétoldalú megállapodás keretében három sebesült ukrán katona érkezett ellátásra és rehabilitációra a Honvédkórházba márciusban. Gyógykezelésük után, április 26-án távozhattak az MH Egészségügyi Központból.

1599201744
A magyar kormány kétoldalú együttműködés alapján vállalta a kelet-ukrajnai harcokban megsebesült ukrán katonák magyarországi gyógykezelését. Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka a kórházban elmondta: 2014 és 2018 között összesen harminchét főt láttak el baleseti sebészeti, illetve rehabilitációs területen. Az utolsó három sérült katona gyógykezelése idén márciusban kezdődött meg, a katonák április 26-án távozhattak az intézményből. A parancsnok hangsúlyozta, hogy a Honvédkórház a jövőben is kész fogadni és ellátni a hadisérült katonákat.

Az ukrajnai háború sérültjei kapcsán nyújtott eddigi felajánlását a közelmúltan tovább növelte Magyarország. Ennek értelmében 2019-től már összesen 60 fő ukrán sebesült gyógykezelését végezhetik az MH Egészségügyi Központban.

Ukrajna magyarországi nagykövete a helyszínen mondott köszönetet a Honvédkórház szakembereinek az ukrán katonáknak nyújtott segítségért. Ljubov Nepop kiemelte: Ukrajna a jövőben is számít Magyarország támogatására.

1599201745
Fotó: Tóth László