Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikerrel zárult a KOVÁSZ-projekt

Szöveg: Snoj Péter |  2013. október 25. 10:44

A még 2011-ben útjára indított Kockázatok és Válaszok a Tehetséggondozásban elnevezésű projekt végére került pont a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) október 24-én, csütörtökön. A záró rendezvényen összegezték az elmúlt két évben elért eredményeket.

1595961948

A röviden csak KOVÁSZ-ként emlegetett projekt közel ötszáz oktatót, kutatót, valamint több mint négyszáz hallgatót foglalkoztatott. Az egyik cél a doktori képzések színvonalának emelése volt. A projekt keretében az egyetem a szakkollégiumi munkát is fejleszthette. A közel 65 millió forintos támogatás kiterjedt a hallgatók tudományos diákköri konferenciákon való részvételének finanszírozására is. A célok között szerepelt a szakkollégiumi tevékenységek fejlesztése, valamint természetesen a tehetséggondozás is.

A záró rendezvényen értékelő beszámolót tartott többek között prof. dr. Padányi József mérnök dandártábornok, az NKE stratégiai és intézményfejlesztési rektorhelyettese, valamint prof. dr. Csikány Tamás, a projekt szakmai vezetője. Őt a különböző kiemelt kutatási területekért felelős vezetők követték. Az eredményekből kiderült, hogy a KOVÁSZ-projekt igencsak sikeresnek bizonyult: számos ösztöndíjat adtak át, szakmai versenyeket szerveztek, tanulmányutakat finanszíroztak, de még a régészeti kutatási eszközrendszert is fejlesztették.

1595961948

Fotó: Dévényi Veronika