Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokakat vonz az altiszti pálya

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2013. január 27. 14:19

Alig egy hónappal az első – az MH Altiszti Akadémia égisze alatt megrendezett – nyílt nap után, annak sikerén felbuzdulva újabb lehetőségük nyílt a fiataloknak arra, hogy személyesen tájékozódjanak és előzetes képet kapjanak az MH Altiszti Akadémián folyó altisztképzésről.

1595948415

Az időjárás ugyan nem kedvezett a nyílt napot szervező Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztálynak, egy zirci iskolásokat szállító busz el se tudott indulni a hó miatt, az ország keleti és középső részéből azonban számos középiskolás érkezett, hogy betekintést nyerjen a kétéves altisztképzés rendszerébe. A diákok az előző nyílt naphoz hasonlóan most is több „állomáson" ismerkedhettek az altisztképzéssel.

Korcsog László mérnök alezredes, személyügyi-humán és tanulmányi főnök üdvözölte a lehetséges jelentkezőket. Tekintettel arra, hogy személyében a múlt és a jelen ötvöződik – a 2012. július 31-én megszűnt Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola megbízott igazgatója volt – igazán autentikus, általános tájékoztatót tartott számukra.

1595948415

Ezt követően a Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály képviseletében Szerencsi Zsolt alezredes a jelentkezés speciális feltételeit ismertette, majd a Hadkiegészítő és Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ toborzórészlegének munkatársai tájékoztatták a Görgey-laktanyába érkezett diákokat a katonai pálya lehetőségeiről. Ezután a mintegy százötven érdeklődő csoportokban tekintette meg a tantermeket, az elhelyezési körleteket, a sportobjektumot és a művelődési házat.

A kétéves altisztképzésre a jelentkezéseket február 1-jéig lehet leadni a területileg illetékes Toborzó és Érdekvédelmi Központokban. Fontos tudni, hogy a jelentkezéshez angol nyelvű, alapfokú nyelvvizsga megléte szükséges. Emellett a jelentkezőknek fizikai, egészségügyi és pszichológiai alkalmasságvizsgálaton is meg kell felelniük, valamint szóban és írásban kell számot adniuk tudásszintjükről.

1595948416