Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Somogyi temetők üzenete

Szöveg: Mészáros Károly százados |  2013. november 5. 11:49

Somogyi temetők üzenete címmel nyílt fotókiállítás mindenszentek napján, Kaposváron, a Keleti temetőben.

A harmadik alkalommal meghirdetett fotópályázatra hatvan pályázó 463 pályamunkát nyújtott be, amelyből a kiállításon tizennyolc képet mutattak be.  A pályázók között volt Koncsek Barna főtörzsőrmester, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó
Parancsnokság kaposvári (MH HKNYP) 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának (4. TÉK) munkatársa is, akinek három fényképe is bekerült a kiállított fotók közé. 

1595962522
Harmadik  helyezést ért el a „Hűség" című kép

A központ érdekvédelmi részlegének altisztje hivatásából adódóan merített a pályázathoz ihletet, így képeinek helyszínét katonatemetők adták. Bár az előző napon még a Hősök temetőjének katonasírjait ápolta, a másnapi megnyitón és eredményhirdetésen a részleg munkatársainak jelenlétében Koncsek főtörzsőrmester már több elismerésben is részesült. Harmadik helyezést ért el „Hűség" című képével, míg a „Búcsú a bajtársaktól" kompozíciójáért Kaposvár Megyei Jogú Város különdíját kapta meg.

1595962522
Kaposvár város különdíját kapta a „Búcsú a bajtársaktól"

„1979-ben születettem Kaposváron, a fotózással 2007-ben kezdtem el foglalkozni, eleinte a természet pillanatait örökítettem meg, majd kitágult az érdeklődési köröm, leginkább az emberek és az elkapott pillanatok megörökítése iránt" – vall magáról Koncsek Barna. A 2010-től érdekvédelmi szakterületen tevékenykedő főtörzsőrmester a családi katonadinasztia legfiatalabb tagjaként szolgálja hazáját, és most már fényképeivel is népszerűsíti a honvédelem eszméjét.

1595962522
Koncsek Barna és a két nyertes képe

Fotó: Koncsek Barna főtörzsőrmester, valamint 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ

Címkékpályázat