Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték

Szöveg: Heszler Ramóna Petra |  2017. február 22. 9:14

Századik születésnapja alkalmából köszöntötték Kis József nyugállományú ezredest február 20-án, Budapesten.

1596027951

Az egykori katonatisztet Vanyur Tibor ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka, Szabó Tünde őrnagy, érdekvédelmi irodavezető, valamint dr. Eleki Zoltán ezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) Honvédelmi Felkészítő és Katonai Testnevelési Osztály osztályvezetője látogatta meg.
A vendégek a nyugállományú ezredes 96 éves feleségének is kedveskedtek egy csokor virággal.

Az ünnepelt részére a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök által aláírt emléklapot, valamint az MH KIKNYP köszöntő oklevelét Vanyur Tibor ezredes adta át. Dr. Eleki Zoltán ezredes pedig a katonai testnevelők nevében köszöntötte az ünnepeltet, aki aktív állományúként – a Kossuth Fegyvernemi Tiszti Iskola és a Sport Tiszti Iskola elvégzését követően – sportvezetőként és sporttisztként dolgozott.

Kis József elmondta: már gyerekkora óta katonának készült, így azon kevesek közé tartozik, akiknek beteljesült az álma. A mai napig megőrizte egyenruháit és a szobája falát is katonai elismerések díszítik. Sorkatonai szolgálatát 1939-ben kezdte meg, később hivatásos tisztként Budapesten és Szolnokon is szolgált. Egész életét meghatározta a mozgás szeretete. 1972-ben a Budapesti Honvéd Sportegyesülettől ment nyugdíjba.

Katonai pályafutása során mindvégig fontosnak tartotta a honvédelem ügyét és testnevelőként arra törekedett, hogy a kor fizikailag legjobban kiképzett katonái szolgáljanak a magyar haderőben.

1596027952


Fotó: Dévényi Veronika