Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szél, sötétség, kemény terep

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2020. február 6. 7:06

Némiképp szokatlan módon, tömeges rajttal indult el a több mint kétszázharminc nevező az MH 54. Veszprém Radarezred szervezte „54-es téli kihívása” nevű tájékozódási túlélőpróbán, február 5-én, Várpalota térségében.

1596075780

Ideális esetben a nevezők pontosan ötvennégy kilométert tesznek meg huszonnégy óra alatt a Bakonyban – feltéve, ha pontosan tájékozódnak. Vass Tibor őrnagy, a radarezred kiképzési főnöke, főszervező ezúttal eltekintett a speciális fizikai felkészültséget igénylő feladatokról (például mászás alpin technikával, vagy éppen barlangászat), mert a fő feladat idén az éjszakai tájékozódás. A csapatban indulók – télen biztonsági okokból nem lehet egyénileg teljesíteni a távot – egyúttal próbára teszik szellemi éberségüket, és fizikai állóképességüket is. Erről a nagy szintkülönbségekkel tarkított, igen nehéz terep gondoskodik.

A Veszprém Honvéd Sportegyesület, és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége segítségével megrendezett túlélőpróbán 2-5 fős csapatok indultak, akik a kötelező ellenőrző pontok mellett jutalompontokért az ideális útvonaltól eltérő helyen elhelyezkedő pontokat is érinthettek útjuk során. Minden csapatnak rendelkeznie kellett többek között íróeszközzel, sebkötöző-csomaggal, tűzszerszámmal, zseblámpával, tájolóval, szögmérővel, és okostelefonnal.

GALÉRIA

Címkéksport