Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szélcsatornás gyakorláson az ejtőernyősök

Szöveg: Makai Orsolya |  2018. szeptember 28. 9:29

Új kiképzési programban vehetnek részt Csepelen a Magyar Honvédség légcellás képzettségű ejtőernyősei szeptemberben és októberben.

1599193835
A szélcsatorna viszonylag szűk terében történő gyakorlás hamar felfedi az olyan apró hibákat is, amik a levegőben nem látszanak. Ez kiváló lehetőség, hogy az oktatók és a haladó képzettségű ejtőernyősök csiszolják és fejlesszék tudásukat, aminek köszönhetően nő a légbiztonság, precízebbek és gyorsabbak lesznek a mozdulatok az éles ugrások során. A légcellás alapképzésben részt vevő ejtőernyősök kiképzésében hatalmas előrelépést jelent, hiszen már az első ugrások előtt begyakorolhatják a helyes zuhanási testtartást ezáltal a magabiztosságuk mellett a kiképzés biztonsága is nő.

Az ejtőernyősök nyolc-tizenkét fős csoportokban vesznek részt a kiképzésen a szélcsatorna-oktatók felügyelete és irányítása mellett. Minden katonai ejtőernyősre 30-45 perc gyakorlás jut. Ez megközelítőleg 30-45 darab, 4000 méterről végrehajtott ejtőernyős ugrásnak felel meg. Ráadásul a folyamatos oktatói kontroll mellett miden apró hibát azonnal korrigálni, javítani lehet.

Fotó: a szerző felvételei