Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szellemes hétvége a Balatonnál

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. november 2. 19:06

Varázslók bálja, éjszakai bátorságpróba, solymász- és hüllőbemutató, tökfaragó verseny. Többek között ezekkel várták a kikapcsolódni vágyókat október utolsó hétvégéjén Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

1596040818

Csak kevesen láthatták még olyan félelmetesnek és sejtelmesnek a Honvéd Üdülő gyönyörű parkját, mint pénteken a Balatonakarattyán megrendezett Halloween hétvége éjszakai bátorságpróbáján. A vendégeknek fáklyákkal megvilágított úton kellett végighaladniuk a parkon, ahol „szellemes" kihívások várták őket.

1596040818

Szombaton délelőtt már kevésbé ijesztő, de annál vidámabb programmal készültek a szervezők: tökfaragó versenyt rendeztek a Kultúr Központ teraszán. Kicsik és nagyon egyaránt beneveztek; volt, aki a hagyományosabb, kés-kanál módszert választotta, de voltak, akik profi szerszámokkal, fúrógépekkel felszerelkezve érkeztek. Aki hamar megalkotta töklámpását, kézműves foglalkozás várta a lovagteremben. Az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ csapata ámulatra méltó, aprólékos munkával egy impozáns méretű tökhajót faragott, s ezzel el is nyerte a legjobbnak járó elismerést.

1596040818

Délután a legkisebbeket az esti bálra készülve arcfestés várta, a hüllőbemutató keretében pedig láthattak többek között csíkos földisiklót, gekkót, tüskésfarkú varánuszt, királypitont, madárpókot, a bátrabbak pedig még kígyót is vehettek a nyakukba. A hüllőket solymászbemutató követte a réten. A héjával, sólyommal és keselyűvel érkező szelíd, simogatható baglyok azonnal a közönség kedvencei lettek.

1596040818

A rendezvény fő programja a szombati esti Varázslók bálja volt az elmaradhatatlan jelmezversennyel. Az est sztárvendége Szandi volt, aki fergeteges hangulatot varázsolt az étteremben.

1596040819


Fotó: a szerző felvételei