Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentesi katonák a szegedi Roosevelt téren

Szöveg: Csordásné Nehéz Zsuzsanna százados |  2017. május 23. 9:14

A Szeged Napja rendezvénysorozat záróeseményeként rendezett Hídi vásár rengeteg embert vonzott az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred sátraihoz a Roosevelt téren.

1596032722

Rendkívül meleg volt, így szinte minden palackozott vizet kiosztottak, amelyet az alakulat víztisztító százada kifejezetten erre az alkalomra készített és csomagolt. A hűtőkonténernek köszönhetően rengeteg visszatérő vendégük volt, sőt, a szomszédos borfesztiválra is eljutott a vízosztás híre, így céltudatosan jöttek a látogatók a katonai sátrakhoz.

1596032722

A Széchenyi térről már volt, aki egy doboz szamócával érkezett, hogy megköszönje a zacskózott, hűtött vizet. A búvár- és a toborzósátornál is gyakran zsúfoltság volt, sokan érdeklődtek a katonai pálya és a bemutatott felszerelések iránt.

A legnagyobb tömeget az vonzotta, amikor a rendezvényen megjelent alakulatok (MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, MH 5. Bocskai István Lövészdandár − Hódmezővásárhely,) technikai eszközei rendőri és katonai rendészeti felvezetés mellett, egy oszlopban elhagyták a teret.

1596032722

Fotó: Varga Tamás őrnagy