Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szentmisén vettek részt a katonák

Szöveg: Cs. Sárkány Beáta hadnagy |  2015. október 7. 17:43

Határ menti feladataik ellátása mellett lehetőség szerint a vasárnapi istentiszteleten is részt vesznek azok a katonák, akik Zala megyében teljesítenek szolgálatot.

1596001907

A becsehelyi Keresztelő Szent János templomban az október 4-i szentmisén Horváth Gábor plébános megköszönte a katonák részvételét és utalt jelenlétük fontosságára: „Ne felejtsük el, hogy a katonák a mi nyugalmunkért és családjaink biztonságáért vannak távol szeretteiktől"- mondta és hozzátette, hogy az egyházközösség a jövőben is szeretettel várja a honvédeket a szentmisére.

1596001907

Az elmúlt hetekben nagyon jó kapcsolat alakult ki a Magyar Honvédség Zala és Vas megyében szolgáló alegységei, az egyházak képviselői, valamint azon települések vezetése és lakossága között, ahol a határ menti feladatokban résztvevő katonák szállásai vannak. A civil lakosságot példaértékű hozzáállás és áldozatvállalás jellemzi. A helyiek rendszeresen élelmiszerekkel, édességgel, különböző ajándékokkal, levelekkel, a gyerekek pedig rajzokkal fejezik ki köszönetüket azoknak a katonáknak, akik a térségben teljesítenek szolgálatot.

1596001907

Fotó: a szerző felvételei