Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerb delegációt fogadott az Altiszti Akadémia

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2016. május 3. 15:33

Az alakulat számára kiemelten fontosak a nemzetközi kapcsolatok és a más országok képzéssel és kiképzéssel foglalkozó intézményeivel való szoros együttműködés és a tapasztalatok megosztása – mondta Bozó Tibor dandártábornok, amikor Szentendrén, az MH Altiszti Akadémián köszöntötte a szerb hadsereg kiképzési parancsnokának helyettese által vezetett delegációt.

Jelesije Radivojevic dandártábornok, Novica Taskov őrnagy, a szerb Tiszthelyettesi Kiképzési és Továbbképző Központ osztályvezetője, valamint Nenad Lokovic, a kiképzési parancsnokság vezénylő zászlósa társaságában érkezett háromnapos magyarországi látogatására Szentendrére.

1596012920

Az első napon, a parancsnoki tájékoztatót követően, a vendégek bepillantást nyerhettek az akadémián folyó kiképzésbe, amikor megtekintették a szerződéses legénységi állományú katonák alapkiképzésének éppen zajló komplex záróvizsgáját.

A második napon az altiszti oktatási rendszert ismerhették meg a szerb delegáció tagjai, valamint az altisztképzés múltját és jelenét bemutató kiállítást is megtekintették az akadémia művelődési otthonában. Az alakulat zenekara szakalaki bemutatóval köszöntötte a vendégeket, akik egy rövid sétát tettek a Görgey laktanyának otthont adó városban.

1596012920

Fotó: a szerző felvételei