Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szerződést kötöttek

Szöveg: M. K. |  2017. augusztus 30. 14:41

Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat az önkéntes tartalékos katonai szolgálat új formája, amelyre az év eleje óta lehet jelentkezni. A területvédelmi alapokra épülő tartalékos rendszerben az ország valamennyi járásában és fővárosi kerületében tartalékos századokat alakítanak, melyek szükség esetén rendelkezésre állnak honvédelmi feladatok végrehajtására, illetve rendvédelmi, katasztrófavédelmi feladatok támogatására.

1596038122

Az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálatra jelentkezők és az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnoksággal (MH HFKP) szerződést kötők száma az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt. Legutóbb a VI. Kaposvári Vágtán – ami a Nemzeti Vágta egyik előfutama volt – írta alá szerződését húsz tartalékos katona.

A Somogy megyei önkéntes területvédelmi tartalékosok szerződéskötésén az MH HFKP-t Szabó László dandártábornok, megbízott parancsnokhelyettes képviselte. Részvételével megtisztelte a rendezvényt Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a vágta fővédnöke volt, valamint Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is.

1596038122

A rendezvény arra is alkalmat adott, hogy az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság kaposvári központjának képviseletében Mészáros Károly őrnagy emléktárggyal ismerje el – az önkéntes területvédelmi tartalékosok toborzásában kifejtett tevékenységéért – Meiszterics László tartalékos zászlós munkáját.

A Kaposvári Vágtán sokan keresték fel a toborzók standját, ahol kipróbálhatták a hatástalanított fegyvereket, illetve kérdezhettek a szerződéses és tartalékos katonai szolgálatvállalás  lehetőségeiről.

1596038122

Fotó: a szerző felvételei