Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Judo VB: Karakas Hedvig is búcsúzott

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2017. augusztus 30. 14:10

Kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság augusztus 30-ai, szerdai versenynapján 57 kilós Karakas Hedvig, aki a Magyar Honvédség Sportszázadának tagja.

1596038121

Karakas Hedvig a nyolcaddöntőért
a koszovói Nora Gjakovával csapott össze, akit eddig három találkozójukból kétszer legyőzött. A háromszoros Eb-harmadik ellenfél egy perc elteltével vazaarit érően vitte földre a világbajnoki bronzérmes magyart, és ezután magabiztosan őrizte előnyét.

A riói olimpia óta első nagy versenyén szerepelt Karakas szerint meglátszott a formáján a közelmúltbeli két műtét.
„Sajnos nem a csoda győzött, hanem a realitás" – kezdte értékelését az MTI-nek. „Nagyszerű volt itthon versenyezni, de most csak ennyi volt bennem. Az elmúlt egy évben csak két versenyen indultam, ráadásul más súlycsoportban, és két hónapja még az sem volt biztos, hogy egyáltalán dzsúdózhatok-e tovább. Ehhez képest gyors fejlődésnek indultam, és egy japán fizioterapeutának köszönhetően, hat év után végre mindkét lábamat tudom használni" – mondta, kifejtve, hogy újabban már nem lábfájdalmakkal ébred, és tud sprintelni, amire régóta képtelen volt.

1596038121

A Honvéd sportolója közölte, nagyon motiváltnak érzi magát, három hét múlva ismét tatamira áll a zágrábi Grand Prix-n, majd az év végén Japánban a Kano Kupán is.

Edzője, Toncs Péter hozzátette, hat hete még kétséges volt a vb-szereplés, de tanítványa már egészséges.
„Az egyik lába még mindig kétszer akkora, mint a másik, hét kilót kellett leadnia, ráadásul a koszovói lány az egyik mumusa. Nekiállunk dolgozni, hogy visszajöjjön a csúcsforma" – jelentette ki.

1596038121

Fotó: Rácz Tünde