Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szily-nap

Szöveg: Szendyné Horváth Julianna őrnagy |  2015. április 6. 19:44

Az MH Logisztikai Központ a ferencvárosi Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskola meghívására részt vett az iskola hagyományos nyílt napján.

1595990767

A ferencvárosi Szily Kálmán Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium március 31-én és április 1-jén rendezte meg a Szily-napot. A rendezvény tradicionálisan kétnapos: több helyszínen többféle programot kínál az érdeklődőknek. A nyílt nap a második nap, amelyre külsős résztvevőket is meghívnak.

Mára a hagyomány részét képezi, hogy a Magyar Honvédséget is meghívják a rendezvényre. Az idén az MH Logisztikai Központ, az MH Anyagellátó Raktárbázis és az MH 1. Honvéd Hadihajós és Tűzszerész Ezred képviselte a honvédséget.

1595990768

A katonák mellett részt vett még a rendezvényen a Közép-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség Önkéntes egysége és a IX. kerületi hivatásos Tűzoltóság egyik egysége is. A nyílt napon részt vevő két katonai szervezet kis technikai bemutatót rendezett a diákok számára: a logisztikusok statikus bemutatóján a kézifegyvereket, egyenruhákat és az egyéni védőfelszerelés részeit nézhették meg, próbálhatták ki a diákok, a tűzszerészek védőruházatukat és egy robotot mutattak be, és volt lézerfegyveres lövészet is. Nagy sikert aratott a robbanóanyag-kereső kutyák bemutatója is.

Az elmúlt évhez hasonlóan a katonák ismét egy szellemi fejtörővel készültek, melyek megoldói jutalmul a Zrínyi Kiadó egy-egy szép kiadványát vehették át.

1595990768

Fotók: a szerző felvételei

CímkékKatonaSuli