Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szintentartó felkészítés

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2017. július 24. 11:21

Júliusban folytatódott az MH EUFOR Kontingens 20. váltásának ismeretfenntartó kiképzése Székesfehérváron, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél.

1596036615

Az MH EUFOR Kontingens 20. váltása jelenleg itthon lát el készenléti szolgálatot, ám 2018 tavaszán – mint az MH EUFOR Kontingens 22. váltása – megkezdi külszolgálatát Bosznia-Hercegovinában.

A többségében a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred katonáiból álló kontingens az ismeretfenntartó kiképzés során híradó-informatikai, információvédelmi, gépjármű-vezetői és objektumvédelmi feladatokat gyakorolt. Emellett sor került mobil ellenőrző-áteresztő pontok telepítésére és működtetésére, személy- és konvojkísérési-, illetve gyalogos és gépjárműves járőrözési feladatokra. A felkészítést a kötelék összekovácsolását célzó gyakorlatok, éleslövészet és harcászati kiképzés zárta.

1596036615

„A kontingens felkészítésének célja, hogy a katonák fejlesszék és szinten tartsák korábban megszerzett képességeiket a különböző békefenntartó feladatok végrehajtása és logisztikai támogatása során" – mondta Pásti Gábor őrnagy, az ezred kiképzési főnöke.

* * *

Az MH EUFOR Kontingens 20. váltását a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, a MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj, a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, a várpalotai MH Bakony Harckiképző Központ, a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a veszprémi MH Légi Vezetési és Irányítási Központ és az MH 54. Veszprém Radarezred, valamint a fővárosi a Katolikus Tábori Püspökség – Katonai Ordinariátus, a HM Védelemgazdasági Hivatal, és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái alkotják.

1596036615

Fotó: archív és a szerzőfelvétele