Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szirénázó rendőrautó és újraélesztés a Honvéd Üdülőben

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2016. augusztus 28. 11:48

Rendőrök és vízimentők lepték el csütörtökön délelőtt a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ (MH RKKK) strandját. Nem kell azonban katasztrófára gondolni, csupán a Balatonalmádi Rendőrkapitányság „Strand Roadshow”-ját fogadta az alakulat, melynek keretében kicsiket és nagyokat egyaránt játékos baleset-megelőzési feladatok várták, a vízimentőktől pedig az újraélesztést tanulhatták meg az érdeklődők.

1596018923

Érdekes és játékos programokkal készültek a „Strand Roadshow" szervezői az MH RKKK vendégeinek. A kicsiket és nagyokat egyaránt lekötötték a bűnmegelőzési és közlekedési ismereteket felelevenítő, illetve gyakoroltató játékok. A gyermekek kedvence a kirakós játék volt, de még ennél is nagyobb sikert aratott az, hogy beülhettek a rendőrautóba, s még a szirénát is bekapcsolhatták. A rendőrök azonban a felnőtteknek is készültek érdekességgel: kipróbálhatták az ún. részeg szemüveget, melynek viselése közben valóban nehezebben ment a tájékozódás, illetve a különféle közlekedési jelzőtáblák kirakása – a célba dobás pedig már csak hab volt a tortán. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata munkatársaitól pedig az újraélesztés módszerét tanulhatták meg, illetve eleveníthették fel a látogatók.

1596018924

A Roadshow-t idén első alkalommal rendezte meg a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a társszervekkel (tűzoltók, mentők, vízimentők) együttműködve. Az ötletgazda, Stanka Mária r. őrnagy elmondta: a program célja a megelőzés, a társszervek tevékenységének népszerűsítése. A gyerekek és felnőttek hallhatnak a biztonságos és szabályos közlekedésről kerékpárral, illetve gépjárművel, beszélgethetnek, kérdéseket tehetnek fel a rendőröknek. Július elejétől járják a környékbeli strandokat, az MH RKKK a hatodik állomás volt. Az őrnagy kiemelte: az első szezon nagyon pozitív tapasztalatokkal zárult és nagyon sikeres volt a strandolók körében. Volt olyan vendég, aki több állomásra is elment az unokákkal a rendőrök és katasztrófavédők után, mert a gyermekeknek annyira tetszett a program. A sikerre való tekintettel biztos, hogy jövőre ismét találkozhatnak a „Strand Roadshow"-val a balatonakarattyai parton is.

1596018924

Fotó: a szerző felvételei

Címkékrekreáció