Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolgálat és festészet

Szöveg: Szausev Xénia |  2012. szeptember 20. 13:40

Nemcsak hazájukat szolgálják, hanem a képzőművészetben is eredményesen alkotnak azok az amatőr festő katonanők, akiknek alkotásaiból nyílt szeptember 16-án, vasárnap kiállítás a budapesti Caffé Galériában.

1595941848

A kiállítók között van az MH Bakony Harckiképző Központ két munkatársa, Venczel Virág zászlós és Kovács Mónika közalkalmazott is. Mindketten már gyerekkorukban fogékonyak voltak a művészet iránt, bár egyikük sem gondozta tovább rejtett tehetségét.
A közös élményekből merítve 2010 márciusában úgy döntöttek, hogy festeni fognak.

„Családi jó barátunk, az Ősiben élő Kovács Imre festőművész kérdezte meg, nincs-e kedvem kipróbálni a festészetet" – mesélte Kovács Mónika, aki azért elárulta azt is, hogy még nincsen kialakult stílusa.
Ám szabadidejében szívesen alkot, számára kedves gondolatokat, érzéseket, képeket fest a vászonra. Családján belül többen is kötődnek a művészetekhez, édesanyja verseket ír, bátyja pedig igazi „kreatív mester".

1595941848

Venczel Virág zászlós rajz, illetve festészet iránti szeretete már az általános iskolában megmutatkozott, leginkább az emberi arcokat szereti megörökíteni. „Érdekesek a portrék, de nagyon szeretek tájképet vagy csendéletet festeni" – sorolta a közlekedési szakterületen dolgozó zászlós. 

A Honvéd Kulturális Központban lévő kiállítás szeptember 30-ig, a ház nyitva tartásának ideje alatt tekinthető meg.