Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolgálatra alkalmasak

Szöveg: honvedelem.hu |  2018. július 16. 19:36

Tizennégy önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálatra jelentkező érkezett a napokban az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) veszprémi toborzó központjába, hogy részt vegyen az előírt orvosi vizsgálaton és pszichológiai szűrésen.

https://www.facebook.com/mhkiknyp/posts/638837863156130
1599190504
A leendő tartalékosokat Simon Gyula Mátyás alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Veszprém Megyei Előkészítő Részleg vezetője, valamint Horváth Gábor százados, az MH KIKNYP veszprémi toborzó és érdekvédelmi központ toborzórészlegének megbízott vezetője köszöntötte.

A résztvevők között volt olyan kétgyermekes édesanya is, akinek a hétvégi tapolcai hadifesztiválon keltették fel érdeklődését a toborzók a tartalékos szolgálat iránt, egy másik hölgy pedig a devecseri falunapon találkozott a katonákkal, és voltak, akik csoportos tájékoztatón hallottak a lehetőségről.

A jelentkezők mindannyian megfeleltek a vizsgálatokon, így a közeljövőben sor kerül a szerződések megkötésére is, mely után hamarosan megkezdődhet a kiképzésük.

1599190504
Fotó: MH KIKNYP