Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szombathelyen is megemlékeztek az egészségügyi dolgozók napjáról

Szöveg: Fülöp András törzsőrmester |  2015. július 5. 9:18

A Nagy Háborús Emlékév idei programsorozatához kapcsolódva, valamint a második világháború befejezésének hetvenedik évfordulója alkalmából rendeztek megemlékezést az egészségügyi dolgozók napján, július 1-jén, Szombathelyen.

Az egykori 192. Honvédkórház udvarán 1943-ban állítottak emlékművet a háborúban elesett orvosok és ápolószemélyzet tiszteletére. emlékére. Az emlékmű 1997-ig lebontva, egy pincében hevert, majd a Magyar Honvédség egészségügyi szolgálatának segítségével visszaállították az eredeti helyére.

1595996806

A július 1-jei megemlékezésen dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere beszélt a nagybátyjáról, dr. Puskás János orvos főhadnagyról, aki szintén a keleti fronton vesztette életét. Hozzátette: az egészségügyben dolgozók éppen úgy szolgálatot teljesítenek esküjükhöz híven, miként teszik azt a katonák is.

Kiskós Ferenc, a Vas megyei Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatója az emlékmű történetét felelevenítve kiemelte: „Reménykedjünk abban, hogy a jövőben másoknak már nem kell életüket áldozni a hazáért! Lehet ez a megemlékezés egy felkiáltó jel, hogy figyeljünk, és tanuljunk a múltból!"

A megemlékezés koszorúzással ért véget.

1595996807

Fotó: Oláh György