Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Születésnapi jókívánságok

Szöveg: Galambos Sándor |  2019. július 2. 16:28

Emléklappal köszöntötték hetvenedik születésnapja alkalmából jogelőd szervezetük volt osztályvezetőjét, Kőhalmi Erik nyugállományú alezredest az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) Bács-Kiskun megyei irodájának munkatársai.

1599205046
A közelmúltban töltötte be 70. életévét Kőhalmi Erik nyugállományú alezredes. A volt MH Bács-Kiskun Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság egykori parancsnokhelyettesét, mozgósítási osztályvezetőjét a jeles nap alkalmából kecskeméti otthonában az MH KIKNYP megyei irodája kollektívája is felköszöntötte. Durgó Tamás őrnagy, irodavezető és munkatársai jókívánságait Gáldonyi Sándor százados és Parádi Gyöngyi zászlós adták át az ünnepeltnek.

1599205046
Kőhalmi Erik 1967-ben kezdte meg tanulmányait az akkori Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola gépjárműtechnikai szakán. Az 1971-es hadnaggyá avatását követően az MN 7260 fedőszámú, szabadszállási MN Páncélos- és Gépjárműtechnikai Kiképző Központba helyezték, az egyetemi előfelvett alegységénél kapott szakaszparancsnoki beosztást. Rövidesen kinevezték a tartalékos tisztképző század-, majd a gépjárműjavító zászlóalj parancsnokának – ez utóbbi beosztásában két alkalommal érdemelték ki az élenjáró zászlóalj címet.

1599205047
A Zrínyi Miklós Katonai Akadémiára 1980-ban iskolázták be, az utolsó félévben azonban családi okok miatt levelező tagozatra kérte át magát. Visszahelyezték Szabadszállásra, és kinevezték a kiképzőközpont törzsfőnökének. Századosként, 1983-ban végezte el az akadémiát, a központ parancsnoka azonban úgy döntött, hogy kiváló tanulmányi eredménye ellenére sem lépteti elő, mert a következő évben amúgy is lejár az őrnagyi rendfokozatához szükséges kivárási idő. Két évet szolgát törzsfőnökként Szabadszálláson, majd kérte az áthelyezését a megyei hadkiegészítő parancsnokságra. Parancsnokhelyettesi, „M" osztályvezetői beosztásból vonult 1993. novemberében nyugállományba.

1599205047
Fotó: a szerző felvételei és archív