Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbanás történt Kabul diplomáciai negyedében

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2019. július 2. 15:14

Pokolgépes merényletet követtek el július 1-jén, hétfő reggel Kabul diplomáciai negyedében, ahol több ország nagykövetsége és a védelmi minisztérium működik. Legkevesebb 34 ember meghalt – jelentette egy helyi televízió.

A Tolo News értesülése szerint 34 ember halt meg és 68 sebesültet szállítottak kórházba. Korábban az al-Dzsazíra pánarab televízió afgán belügyi forrásokra hivatkozva tíz halottról számolt be.

A merénylet Kabul diplomáciai negyedében történt. A robbantás helyszínétől nem messze található az afgán nemzetvédelmi minisztérium egyik épülete. A környéket a hatóságok lezárták. A Tolo News úgy tudja, hogy a merényletben részes két fegyveres egy szomszédos épületben bujkál, és tűzharcot vív az afgán biztonsági erőkkel.

Firdausz Faramaz kabuli rendőrségi szóvivő azt mondta, egyelőre nem tudják, mi volt a robbantás célpontja.

A Reuters hírügynökség biztonsági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy egy robbanószerekkel megrakott teherautó robbant fel a védelmi minisztérium mellett.

Az Ariana afgán hírügynökség helyszíni beszámolókra hivatkozva azt közölte, elképzelhető, hogy a Púl-e-Mahmúd Hán nevű negyed mellett Kabul más részén is robbantás történt, ezt azonban hivatalos források nem erősítették meg. A robbantás elkövetésének felelősségét egyelőre senki sem vállalta.

Az utóbbi hónapokban a tálibok és az Iszlám Állam dzsihadistái több merényletet követtek el az afgán fővárosban.