Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábori lelkészek Győrben

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2013. március 29. 13:27

A HM Tábori Lelkészi Szolgálat vezetői csapatlátogatásokon ismertetik meg a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló katonákkal az általuk ellátott egyházi feladatokat. A körút legutóbbi állomása a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred volt.

1595951490

Március 25-én érkezett a likócsi laktanyába Jákob János dandártábornok, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat protestáns tábori püspöke Bíró László katolikus tábori püspök, valamint Koltai Róbert főhadnagy, a Katolikus Tábori Püspökség püspöki titkára kíséretében. Az előzetes tervek szerint a zsidó szolgálati ág is képviseltette volna magát a győri találkozón, ám a pészah-ünnep miatt nem tudtak részt venni rajta.

A vendégeket Kovács Ferenc mérnök ezredes, ezredparancsnok fogadta. A honvédség vallási vezetői természetesen az alakulat katonáival is találkoztak. Az állománygyűlésen a protestáns tábori püspök bemutatta a HM Tábori Lelkészi Szolgálat felépítését, fő munkaterületeit, valamint beszélt a vállalt feladat ellátásának nehézségeiről is.

1595951491

A dandártábornok kiemelte, hogy kevesen ismerik igazán a lelkészi szolgálat tevékenységét, holott szerény létszámú közösségük − a lelki gondozást tekintve prioritásnak − a katonákért dolgozik nap mint nap.

Bíró László katolikus tábori püspök a nemrég megválasztott Ferenc pápát méltatta, a közelgő húsvét apropóján pedig az ünnepek fontosságával kapcsolatban mondta el meglátásait, majd bemutatta a katolikus szolgálati ág feladatait és tevékenységét.

1595951491

Fotó: a szerző felvételei