Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztató a Honvédkórházban

Szöveg: Szakály Gábor nyugállományú alezredes |  2015. június 14. 20:36

Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház számos rendezvényen ad tájékoztatást, tart szakmai előadást nyugállományú katonák részére.

Példaértékű az együttműködés a Balassi Bálint Bajtársi Egyesülettel: immár 18. alkalommal fogadta a Honvédkórház az egyesület érdeklődő tagjait. Ezúttal a szemünk világáról, a szembetegségekről és azok gyógyításáról volt szó.

1595995588

Dr. Vogt Gábor orvos ezredes, a szemészeti osztály főorvosa a gyakori szembetegségekről beszélt – vetített képekben bemutatva elsősorban a szürkehályog, a zöldhályog és a kúszóhályog tüneteit, kezelését, műtéteit. Hangsúlyozta, a sok évtizedes fejlődés eredményeként mind a szürke, mind a zöld hályog gyógyítható: eljutottunk az ókori babilóniai hólyagszúrástól a mai phakoemulzifikációs szemlencse-beépítésig. E korszerű eljárásban a Honvédkórház élen jár.

Mindennapi – egyszerű, de hasznos – tanácsok is elhangzottak: rendszeresen járjunk szemészeti vizsgálatra, soha ne töröljük ki szemünket kézzel, a száraz szemre használjunk megfelelő szemcseppet.

1595995589

Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc