Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tájékoztató regisztrált álláskeresőknek

Szöveg: Smidróczki Róbert |  2014. április 29. 18:50

Április 23-án több mint hetven, C kategóriás jogosítvánnyal rendelkező, regisztrált munkanélküli jelent meg azon a tájékoztatón, amelyet az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) 2. Katonai Igazgatási Központban (2. KIK) tartottak.

A debreceni központ állománya évek óta eredményes munkakapcsolatot ápol a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával, legutóbb az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár nyílt napja alkalmából dolgozott együtt a két szervezet. Ennek eredményeképpen közel negyven munkanélküli látogatott el a márciusi rendezvényre, akik közül többen már meg is kezdték felvételi eljárásukat.

Az újabb együttműködés révén április 23-án harc-, illetve gépjárművezetői beosztásokba alkalmas munkanélküliek számára tartottak tájékoztató előadást a toborzórészleg munkatársai.

1595971210

Az előadáson a résztvevők megismerhették a felvételi eljárás menetét, az alkalmassági vizsgálat követelményeit, illetve a honvédségen belüli munkavégzés rendjét

„Néhány héttel ezelőtt újból jeleztük a regionális munkaügyi központ felé, hogy a Magyar Honvédség C kategóriás jogosítvánnyal ellátható munkakörök betöltésére nagy létszámban keres jelentkezőket. Ennek eredményeképpen a munkaügyi szervezet a megfelelő paraméterekkel rendelkező regisztrált munkanélkülieket kiértesítette a tájékoztató időpontjáról, melynek révén több mint hetven érdeklődő jelent meg a központban" – tudtuk meg Tóth Imre századostól, a toborzórészleg vezetőjétől.

Az előadáson a résztvevők az általános tájékoztató után megismerhették a felvételi eljárás menetét, az alkalmassági vizsgálat követelményeit, illetve a honvédségen belüli munkavégzés rendjét. A részlegvezető szerint az együttműködés az elkövetkezendő időszakban is folytatódni fog.

„Szeretnénk a munkaügyi központtal meglévő jó munkakapcsolatot a továbbiak során is megőrizni, hiszen ez az együttműködés látható és kézzelfogható eredményekkel párosul. Reményeink szerint a jövőben még több olyan közös projektet valósítunk majd meg, melynek révén a munkahellyel nem rendelkező embereknek segíteni tudunk az elhelyezkedésben, és egy biztos munkalehetőséget kínálhatunk számukra" – fogalmazott Tóth százados.