Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Találd ki magad!

Szöveg: Galambos Sándor |  2017. november 22. 14:25

Pályaválasztási kiállításon népszerűsítették a katonai életpályát az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság szegedi központjának munkatársai. A Találd ki magad! elnevezésű háromnapos rendezvényen − szüleikkel, tanáraikkal – több mint ötezer diák járta végig az IH Rendezvényközpontban és a Szent-Györgyi Albert Agórában kialakított standokat.

1596041511

Sok fiatal érdeklődik a katonai pálya iránt Csongrád megyében is. Ezt a most tizennyolcadik alkalommal, november 16−18. között megrendezett, általános és középiskolások továbbtanulását segítő szegedi pályaválasztási napok tapasztalatai is alátámasztották.

1596041511

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága által szervezett rendezvényen az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság 4. Területvédelmi Körzet, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyen állomásozó alegységei, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái, valamint az MH Ludovika Zászlóalj és az MH Altiszti Akadémia honvéd tiszt- és altisztjelöltjei válaszoltak a katonai életpálya iránt érdeklődők kérdéseire.

1596041512

Pontyik Pál százados, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Érdekvédelmi Központjának munkatársa elmondta: a nyolcadikosok közül sokan voltak kíváncsiak a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumba történő jelentkezés feltételeire, a felvételi követelményekre és az ott folyó képzés irányaira. Az érdeklődők elsősorban azért akarnak Debrecenben tanulni, mert a suli elvégzése után katonák szeretnének lenni. Bár a rendezvény elsősorban a diákoknak szólt, a szervezők az idősebbekre is gondoltak: olyan cégeket is meghívtak, amelyek felnőttek részére kínáltak munkalehetőséget.

1596041512

Közel hatvan kiállító várta az érdeklődőket, akik közül sokan a toborzóiroda asztalánál is megálltak egy kis beszélgetésre. Legtöbbjüket az önkéntes műveleti és a területvédelmi tartalékos, valamint a szerződéses katonai szolgálat vállalásának a feltételei érdekelték, néhányan pedig az MH Altiszti Akadémiára és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre jelentkezőkkel szembeni elvárásokról is részletes tájékoztatást kértek.

1596041512

Fotó: Pontyik Pál százados

Címkékkiállítás