Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Támogassa a katonaárvákat a Toborzó Országfutás során!

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. április 29. 17:29

Az egész országot érintő váltófutás legelső futóját ünnepélyes keretek között, április 13-án indították útjára Budapestről. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai több mint 200 település érintésével, 27 nap alatt 2016 kilométert teljesítve, május 20-án érnek vissza a fővárosba.

1596012647

A települések központjába érve a polgármesterek – a katonák teljesítménye előtt tisztelegve – díszszalagot kötnek a stafétabotra. Eddig több ezer iskolás és civil csatlakozott a megmozduláshoz, hogy együtt fussanak a katonákkal. Szinte hihetetlen az összefogás és tisztelet, amely országszerte a katonákat fogadja: nem titok, hogy neves sportolók és közéleti személyiségek is kifejezték már támogatásukat dedikált sportmezek, sportlabdák felajánlásával, sőt akadtak, akik beálltak futni is. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elismerése jeléül zászlószalagot köt fel csapatzászlónkra a rendezvény utolsó napján megrendezendő ünnepségen.

A parancsnokság egyik legfontosabb célja, hogy támogassa a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonák gyermekeit, ezért a Toborzó Országfutással karitatív célokat is szeretnének megvalósítani. A rendezvény ideje alatt, egészen május 20-ig az MH Szociálpolitikai Közalapítvány a Magyar Államkincstárnál kezelt számlaszámán fogadja az adományokat. (10032000-00289304-00000017 a közlemény rovatban feltüntetendő: „TF2016katonaárvak"). A befolyt teljes összeget a katona árvák részére adják majd át ünnepélyes keretek között, a sajtó nyilvánossága előtt.

1596012647

Az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ a legmagasabb összeget felajánló magánszemélyt térítésmentes hétvégi pihenéssel (maximum 4 fő részére) ajándékozza meg.
Az adakozók között ezen kívül olyan neves sportrelikviákat osztanak szét, mint például a Magyar Olimpiai Bizottság által felajánlott, a magyar olimpiai csapat tagjai által aláírt sportmez, a Fehérvár AV 19; Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) által adományozott sportmez, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia által felajánlott sportmez vagy akár a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület által adott röplabda és egy szurkolói sál. A sportereklyéket természetesen a csapattagok már korábban dedikálták, így akik a legnagyobb összeget utalják át az Alapítvány számlaszámára, azok a személyek vagy szervezetek tulajdonosai lehetnek az egyik páratlan ajándéknak.

1596012648

Naponta frissülő információk a www.facebook.com/mhhknyp oldalon.

1596012648

Fotó: Várkonyi Zsolt főtörzsőrmester és a szerző felvételei