Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanévnyitó az MH Altiszti Akadémián

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. szeptember 4. 7:16

Ünnepi állománygyűlést tartottak az MH Altiszti Akadémián. A 2017/2018. tanév kezdete alkalmából tartott ünnepségen Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka mondott beszédet.

1596038191

„A katonaélet mindig kihívás. Nem lesz könnyű a két év, amelyet tanulással töltenek itt az alma materben, és az altiszti pálya sem. De nem kell megrettenni a kihívásoktól "–üdvözölte a parancsnok az elsőéves honvéd altisztjelölteket. Beszédében kitért többek között az altisztképzés előtt álló új kihívásokra, az átalakuló tanfolyami képzési rendszerre. Emellett a következő tanévben az alakulat előtt álló fontosabb feladatokra is.

1596038191

Az ünnepi beszédet követően elismerést vehetett át az akadémián 2016 óta anyanyelvi tanárként a nyelvképzésben részt vevő Colin Vandergraf.

Az idén hatéves fennállását ünneplő MH Altiszti Akadémia szervezetébe 2012. augusztus 1-jén integrálódott a Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola. Az ezáltal megalakuló Kinizsi Pál Altiszti Oktatási Osztály zászlajára Rózsa István nyugállományú alezredes, az Ezüstszalag Alapítvány kuratóriumi tagja kötött zászlószalagot.

1596038191

A tanévnyitó ünnepséget a Szentendre Helyőrség Zenekar műsora zárta.

Fotó: a szerző felvételei