Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanévzáró elismerésekkel

Szöveg: honvedelem.hu / uni-nke.hu |  2017. július 18. 18:08

Nehéz, de eredményekben gazdag tanévet zárhat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), amelynek központi tanévzáró ünnepségén a legjobban teljesítő munkatársak külön elismerésben részesültek.

http://uni-nke.hu/hirek/2017/07/15/tanevzaro-elismeresekkel
1596036317

„Egy igen gazdag tanév van mögöttünk" – mondta ünnepi beszédében prof. dr. Patyi András. Az NKE rektora a fontosabb eredmények közé sorolta a Víztudományi Kar létrehozását, amely már három nagy intézettel működik Baján. Szólt arról is, hogy az idén több létesítmény is elkészült a Ludovika Campuson, mint például az új oktatási épület, az RTK speciális épülete, valamint a sportközpont nagyobb része. Folyamatosan újul meg az Orczy-park is, amelyben már áll megtalálható az a szoborkompozíció, amely korábban a Kossuth téren állt. Elhangzott az is, hogy az idei tanévben indult el az egyetem fejlesztése szempontjából fontos, két kiemelt KÖFOP-projekt. „A számos fejlesztés és többletfeladat végzése mellett is egyetemnek kell maradnunk és annak is kell látszanunk"- hangsúlyozta Patyi András.

A rektor beszélt a 2013 óta működő továbbképzési rendszerről is, amelynek évente mintegy 100 ezer „ügyfele" van. „Egyetlen kar, az ÁKK kezében van a teljes magyar közigazgatási felsőoktatás"- emelte ki az egyetem első számú vezetője. Patyi András szólt azokról a politikai támadásokról is, amelyek ebben a tanévben érték az egyetemet. „Mivel az NKE az állam életében kiemelt fontosságú egyetem, ezért aki bennünket támad, az az államot támadja" – hangsúlyozta a rektor.

1596036317

Patyi András köszönetet mondott minden jelenlévőnek az elvégzett munkájáért és azért a türelemért, amit egész tanévben tanúsítottak. Szerinte fontos, hogy mindenki tartson ki önazonossága mellett, de maximális nyitottsággal álljon a többiek irányába. A rektor szerint ugyanis ezek nélkül nem tudna működni az egyetem. „Egy nemzeti egyetem, egy közszolgálati egyetem és egy egyetem polgárai vagyunk" – emelte ki beszéde végén Patyi András.

Kosztrihán Dávid beszédében elmondta, hogy a sok feladat és leterheltség ellenére példás egyetemi közösség épül az NKE-n. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke szerint hallgatóbarát intézmény a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

1596036318

A tanévzáró ünnepségen az idei tanévben legjobban teljesítő munkatársak külön elismerésben részesültek. Az ÁKK-n dr. Auer Ádám, a HHK-n Szabó András Miklós főhadnagy, a NETK-n Tischler Zoltán, az RTK-n Bajcsy László, a Víztudományi Karon dr. Mátrai Ildikó, az Államkutatási és Fejlesztési Intézetben Szabó József, a Nemzetbiztonsági Intézetben Pethő Noémi, míg a Katasztrófavédelmi Intézetben Ambrusz József tűzoltó ezredes lett a tanév embere. Külön díjazták az egyetemi központban dolgozó munkatársakat. Közülük Albert Máté, a Kommunikációs és Marketing Osztály grafikusa és Feketéné Török Róza, a Gazdasági Hivatal munkatársa vehetett át elismerést.

A rendezvényen a egyetemi polgárok megtekinthették az elmúlt tanév legérdekesebb pillanatait megörökítő videó összeállítást, „az én NKE-m" című fotópályázat fotói, valamint a Ludovika Campus fejlesztését bemutató fotó összeállítást.

1596036318

Fotó: Szilágyi Dénes