Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanévzáró ünnepség a Petőfi-laktanyában

Szöveg: Kresz Fruzsina |  2019. június 24. 6:29

Idén is sikeres érettségi vizsgát tett harmincegy diák a Budakalászi Gimnázium kihelyezett esti tagozatán a Petőfi laktanyában. Az évzárón részt vett Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) dandárparancsnok-helyettese és Mergancz Sándor dandártábornok, az MH Katonai Rendészeti Központ (MH KRK) parancsnoka.

1599204435
Az elmúlt több mint két évtized alatt közel ötszáz katona és polgári alkalmazott szerzett érettségi bizonyítványt a gimnázium esti tagozatán. Czunyi Beatrix, az érettségi bizottság elnöke a tanulókhoz szólva kiemelte: „A tudás, amit megszereztek, az már az Önöké, kívánom, hogy ezt gyarapítani, kamatoztatni is tudják további pályájuk során."

1599204435
Hozzászólásában Mergancz dandártábornok többek között megköszönte Széli Ferenc iskolaigazgatónak a laktanyában hosszú évek óta végzett áldozatos munkáját. Mudra ezredes pedig a végzősökhöz szólva kiemelte: „Elismerésre méltó az a lemondásokkal járó, kemény munka, amit az elmúlt években megtettek a céljaik elérése érdekében".

1599204436
Az iskola egyik diákja, az MH Anyagellátó Raktárbázisnál szolgáló Sitkó László tizedes egyebek között elmondta, hogy magasan képzett tanárok vezetésével, színvonalas oktatásban vehetett részt. Jó szívvel fog visszagondolni az elmúlt évekre, hiszen nagyon jó csapatban tanulhatott. „Arra buzdítok mindenkit, hogy merjen nagyot álmodni és vágjon bele minél előbb, hiszen sohasem késő elkezdeni!" – tette hozzá.

1599204436
Fotó: a szerző felvételei