Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tapasztalatfeldolgozás és tervezés

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a szerző felvételei |  2020. március 2. 7:19

Épp csak végetért a jubileumi, XX. Doni Hősök Emléktúra, a rendezvény szervezői már meg is kezdték az idei év tapasztalatainak összesítését, egyúttal a jövő évi emlékmenet tervezését.

1596076593

Jásdi Balázs, a Doni Hősök Emléktúra ötletgazdája és főszervezője vezetésével tartottak kiértékelő megbeszélést a rendezvény társszervezői a Magyar Tartalékosok Szövetségének (Matasz) budapesti irodájában. Az egyes megyékben végrehajtott menetek vezetői egyesével számoltak be idei tapasztalataikról annak érdekében, hogy azokból mindenki építkezhessen, jobbá tehesse az emléktúrák szervezését.

Elhangzott: bevált az a szemléletváltás, amely leginkább az üzenetek tartalmában jelentkezett, miszerint a gyász ideje lejárt és a megemlékező ünnepségeken a siratás helyett a hősökre kell felnézni. Köztük azokra is, akik nem a Donnál haltak hősi halált, mert a lehetetlen körülmények között is hazatérő, s sokszor újra harcba vonuló katonák is megérdemlik a tiszteletet.

1596076594

Jásdi Balázs értékelőjében felhívta a figyelmet arra, hogy a különböző menetszázadok vezetői és szervezői, lehetőség szerint keressék fel egymás emléktúráit, ezzel is gyűjtve és megosztva egymással a tapasztalatokat. Mint fogalmazott, a még hathatósabb szervezés érdekében az ősz folyamán felkészítéseket tartanak majd a XXI. Doni Hősök Emléktúra előkészületeinek részeként.

A találkozó zárásaként Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredes, a Matasz Veszprém megyei szervezetének elnöke elismerő oklevelet adott át Jásdi Balázs főszervező részére, az elmúlt húsz évben tanúsított lelkiismeretes tevékenységének elismeréséül.

1596076593